Waarom winterbanden?

Zodra de temperatuur onder 7 graden celsius komt bieden winterbanden meer veiligheid. In een aantal Europese landen zijn ze verplicht. Gaat u op wintersport? Dan hoort het omwisselen van zomer- naar winterbanden bij uw standaard voorbereiding. Bij winters weer in eigen land, bieden ze meer grip en dus meer veiligheid.

Wat zijn de verschillen met zomerbanden?

Rubber van winterbanden wordt door de speciale samenstelling harder bij lagere temperaturen. Deze banden hebben meer lamellen in het profiel die voor veel grip zorgen. Meer grip betekent een kortere remweg bij winters weer. Bij extreem winters weer blijft het verstandig om uitsluitend de weg op te gaan als dat strikt noodzakelijk is. Winterbanden herkent u aan het sneeuwvlokje op de wang van de band.

winterbanden

Wanneer winterbanden monteren?

Een handige stelregel is: laat ze monteren zodra de ‘R’ in de maand zit. Het is dan nog geen winter, maar ook met herfstweer zijn winterbanden veiliger. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, presteren winterbanden altijd beter dan zomerbanden.

De wettelijke minimale profieldiepte is in Nederland 1,6 mm. Voor maximale veiligheid op de weg bij winterse weer raadt Saab Specialist Zaanstad een profieldiepte van minimaal 4 mm aan.

Waar zijn winterbanden verplicht?

De meeste wintersporters gaan richting Duitsland of Oostenrijk, waar winterbanden verplicht zijn. Het is overigens raadzaam om sneeuwkettingen mee te nemen naar uw wintersportbestemming. Een uitgebreid overzicht van de regelgeving omtrent winterbanden in het buitenland, kunt u vinden op de site van de ANWB.

Saab Specialist Zaanstad heeft de juiste apparatuur en kennis in huis om elke Saab een passende bandenoplossing te bieden.

Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.