Gegarandeerd Goede Grip

Grofweg van april tot en met oktober of wanneer de temperatuur hoger is dan 7 graden, zijn zomerbanden de beste keuze voor een goede grip op de weg.

Het rubber van zomerbanden is minder elastisch in vergelijking met winterbanden, dit merkt u vooral bij hogere temperaturen. Zomerbanden slijten minder snel en verhogen het rijcomfort door een lager geluidsniveau. Ze scoren betere resultaten op elk vlak en bij correct gebruik zal ook het brandstofverbruik aanzienlijk lager uitvallen.

zomerbanden

Nieuwe zomerbanden hebben een profieldiepte van 8 mm – elke lagere diepte vermindert de grip op nat wegdek. De wettelijke minimale profieldiepte is in Nederland 1,6 mm maar een verantwoord bestuurder zorgt dat de banden tijdig worden vervangen. Een te lage profieldiepte verhoogt de remafstand en het risico op aquaplaning aanzienlijk.

Wanneer zomerbanden monteren?

Een makkelijk te onthouden ezelsbruggetje is de overgang van winter- op zomertijd. Als het langere tijd warmer is dan zeven graden, is het tijd om uw zomerbanden te laten monteren. Het is voor uw eigen veiligheid dat uw zomerbanden in goede conditie blijven. Verwissel tijdig uw winterbanden voor goede zomerbanden om onnodige slijtage en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Saab Specialist Zaanstad heeft de juiste apparatuur en kennis in huis om een passende bandenoplossing te bieden voor elke Saab.

Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.